Kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a Dunai Regatta
2022.10.03
Kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a Dunai Regatta
Az esős idő ellenére több ezres tömeg követte a helyszínről a Dunai Regatta eseményeit.

Berényi Péter, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgatója azt mondta: fontos, hogy Budapest legnagyobb evezős és sárkányhajó versenye négy év után immár két napos sport és kulturális fesztiválként kerülhetett megrendezésre. Az első napon a versenyeké volt a főszerep, az újdonságnak számító második napon pedig családokkal telt meg a budapesti Műegyetem-rakpart. A látogatók nagy száma alapján nem férhetett kétség hozzá, hogy a magyaroknak igenis fontos az egészséges és sportos életmód.

Több ezren látogattak ki vasárnap a budapesti Műegyetem rakpartra, hogy részt vegyenek a Dunai Regatta szombati programjain és a vasárnapi családi napján. Az esemény történetében korábban erre nem volt példa, idén először szervezte kétnaposra a programot a Nemzeti Sportügynökség. A rendezvény célja az volt, hogy az egyetemisták mellett a családok figyelmét is felhívják a sportra, és az egészséges és sportos életmódra.

A látogatók több mint egy tucat sportágat próbálhattak ki, emellett a sportszövetségek látványos kendo és cross challenge bemutatóval, freestyle focival, indoor cyclinggal, mászófallal, egészségszigettel továbbá csocsó és szörp-pong bajnoksággal készültek. Az e-sport sátorban a legújabb digitális játékok és digitális kompetenciamérés fogadta a fiatalokat. A sportesemények után esti programként a Dunai Regatta nagyszínpadán Beton Hofi és Dr. BRS szórakoztatta a bulizni vágyókat. A vasárnapi családi nap sem telt el zene nélkül, délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl interaktív koncertje fogadta a legkisebbeket, kora este Rácz Gergő lépett színpadra.Forrás: abc24 media