M A G Y A R O R S Z Á G 2 4
	 Civilek a Szigeten
2022.05.19 09:33:19
Civilek a Szigeten
M A G Y A R O R S Z Á G 24


2022.05.19 09:33:19
2022.05.19 09:30:03
2022.05.19 08:05:33
2022.05.19 07:56:19
2022.05.19 07:45:55
2022.05.19 07:43:03
2022.05.19 07:39:33
2022.05.19 07:37:24
2022.05.18 18:52:12
2022.05.18 18:46:19
2022.05.18 07:20:17
2022.05.18 07:17:26
2022.05.18 07:12:43
2022.05.17 15:38:05
2022.05.17 15:29:22
2022.05.17 15:21:45
Mindent a füst ihlet
Mindent a füst ihlet
Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik a főváros legújabb étteremnyitása a Budai Vár tövében. Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik: "Éttermünket és ételeinket a füst ihlette” – kezdi Molnár Attila tulajdonos a bemutatást. „Modern grilltechnikákat használunk, miközben a világ különböző pontjairól mutatunk be kiváló alapanyagokat és különlegesízeket. Nemzetközi konyhát álmodtunk ide. Több kultúra, több tájegység találkozik egy tányéron."

A multikulturális koncepcióra példaként az Oh!Padron fogást hozza. Ez grillezett durbincs Binchotan faszénen sütve, vajemulzió és padron paprika. Ebben több különböző gasztrokultúra ér össze. A durbincs frissen az Adriai tengerből érkezik, egy francia konyhára jellemző mártás (beuerrenoisette) kíséri, körete pedig a Spanyolországban tapasként fogyasztott padron paprika. Ehhez társul az UMO Palomakoktél, mely mexikói jegyeket hordoz (alapja füstös jegyekkel bíró mezcal grapefruittal és fűszersóval).

"Amikor a koncepciót fejlesztettem, az lebegett a szemem előtt, hogy az UMO nyisson ablakot a világra, az alapanyagok és a gasztronómiai technikák közös játéka hozzon létre egy felemelő élményt” – magyaráz José Guerrero, kolumbiai fejlesztő-kutató séf, akit az Arany Kaviár új koncepciójának megalkotásakor már megismerhetett a hazai értő gasztroközönség. „Egyediségünk, hogy ételeink mellé különleges koktél párosításokat is adunk. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás összefonódik a koktélozás élményével és tökéletes összhangban együtt alkotják ezt a minden érzékszervre ható utazást."

Az UMO koktéljai pedig nem kisebb név alkotta meg, mint Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa: „A koktélok alapjául szolgáló szirupokat különböző gasztronómiai technikák alkalmazásával készítjük, a füst nagyon fontos számunkra. Kifejezetten adott ételek mellé ajánljuk őket.”

A csapat már várja a vendégeket. Érdemes figyelni rájuk, mert a Ponty utcai főhadiszálláson az UMO nyitása csak az első lépés.

  
Forrás: abc24media / UMO Restaurant: / gastroguide
24 Ó R A

2022.05.19 09:33:19
2022.05.19 09:30:03
2022.05.19 08:05:33
2022.05.19 07:56:19
2022.05.19 07:45:55
2022.05.19 07:43:03
2022.05.19 07:39:33
2022.05.19 07:37:24
2022.05.18 18:52:12
2022.05.18 18:46:19
2022.05.18 07:20:17
2022.05.18 07:17:26
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu